I Digi Møre og Romsdal organiserer vi oss på en måte som skal sikre at alle samarbeidskommunene representeres, enten direkte, eller indirekte gjennom sitt ikt-samarbeid.
Vi jobber på et strategisk overordnet nivå for å koble sammen arbeid som foregår på nasjonalt nivå gjennom den nasjonale samstyringsstrukturen (KS) med det regionale arbeidet. Det operasjonelle arbeidet skjer hovedsakelig gjennom de regionale fagnettverkene i tillegg til at sekretariatet fasiliterer en del aktiviteter.
Gjennom denne organiseringen ønsker vi å få en bedre informasjonsflyt mellom kommune, ikt-samarbeid og KS sentralt og på den måten informere og forberede kommunene på hva som kommer. Det kan for eksempel gjelde digitale løsninger som legges ned, nye løsninger som utvikles, eller arbeid med nye strategier. Vi ønsker også å legge til rette for bedre og enklere deling på tvers av kommuner, om det gjelder prosjekter, opplæringer, erfaringer eller andre nyttige ting som kan deles.
Under kan du lese hva slags ansvar som ligger til de ulike aktørene i samarbeidet.
Struktur og roller
Styringsgruppen består av ressurspersoner fra små, mellomstore og store kommuner fra hele fylket og fylkeskommunen. To kommunedirektører som også har tilknytning til KS Kommunedirektørutvalg er med i gruppen samt tidligere prosjekteier fra fylkeskommunen som også sikrer koblingen til Møre og Romsdal 2025. Styringsgruppen jobber på et overordnet, strategisk nivå og bidrar med å gjøre viktige beslutninger for samarbeidet og skal sikre at samarbeidet holder en bærekraftig og utviklingsrettet perspektiv på arbeidet.
Leder av styringsgruppen er Arne Ingebrigtsen, kommunedirektør i Kristiansund kommune som er vertskommune for samarbeidet.
Kommunedirektørutvalget er en del av organiseringen i samarbeidet for å sikre involvering av kommunedirektører. Gjennom kommunedirektørutvalget gis det informasjon, jobbes med forankring og det søkes rådgivning og innspill til initiativ som dukker opp, for eksempel når det kommer forslag til større prosjekter.
Sekretariatet består av to årsverk som jobber på både strategisk og operativt nivå og skal sikre daglig drift, fasilitering og koordinering av samarbeidet og samarbeidende aktører. Sekretariatet har en sentral rolle i planlegging og gjennomføring av aktiviteter, prosjekter og fysiske og digitale arrangementer.
Arbeidsutvalget er et tverrfaglig sammensatt utvalg bestående av representanter fra fagnettverkene, IKT-samarbeidene og en representant for kommunene som står utenfor IKT-samarbeid. Gjennom arbeidsutvalget skal vi sikre tverrfaglig samarbeid og et helhetlig blikk på aktiviteter og prosjekter som foregår. Utvalget skal vurdere forslag til aktiviteter og prosjekter, og prioritere det som er relevant og riktig for en bærekraftig utvikling og arbeidet med digital transformasjon.
I Digi Møre og Romsdal har vi etablert fagnettverk for flere av de kommunale fagområdene. Fagnettverkene består av en gruppe ressurspersoner med representasjon fra alle kommunene, enten direkte eller indirekte gjennom ikt-samarbeidenes eksisterende faggrupper og –nettverk. Fagnettverkene jobber med kompetanseheving, erfaringsutveksling, deling av gode løsninger og beste praksis. I tillegg jobber de for å søke og avdekke behov for utviklingsrettede tiltak som fellesskapet kan ha nytte av.
Fagnettverkene har en tett kobling til nasjonale fag- og prioriteringsutvalg i KS samstyringsstruktur KS Samstyringsstruktur for at Møre og Romsdal samlet skal kunne dra nytte av og påvirke nasjonalt digitaliseringsarbeid. Fagnettverket fungerer også som et kontaktnettverk for formidling av informasjon til kommuner og fylkeskommune gjennom sine fagmiljøer og representanter.
Fagnettverkene er en viktig del av strukturen i Digi Møre og Romsdal da fagmiljøene er førende i vurderingen av aktiviteter og tiltak som gjennomføres i det regionale samarbeidet.