Hensikten er å styrke internasjonalt samarbeid innen helse, forbedre nasjonale helsesystemer gjennom utvikling av digitale verktøy og tjenester, og øke ferdighetene til kliniske og ikke-kliniske helsepersonell på europeisk nivå.
Opplæringsmodulene er på masternivå og hver modul tilsvarer 2,5 studiepoeng, dersom en tar hele modulen (dvs. e-læring i tillegg til den som blir gitt digitalt). Det er ikke krav om å avlegge eksamen etter endt emne. Alle som deltar får får tilgang til online-plattform hvor resterende kurs kan tas som e-læring. Fullfører man e-læringsmodulene og gjennomfører Multiple Choice online får man EU-kursbevis.
For de deltakerne som ønsker å gå opp til eksamen, for å få godkjent 2.5 stp som tellende kurs på masternivå (i det norske universitet- og høgskolesystemet), så vil det være mulig å gjøre det ved Høgskolen i Molde, men dette krever at en tar hele modulen via e-læring + eksamen ved Høgskolen i Molde. Dette tilbys kun for de to kursene: Pasientsikkerhet og Evidensbasert sykepleie ved bruk av kunstig intelligens. Deltakeren må melde seg som emnestudent ved Høgskolen i Molde, betale studieavgift og avlegge eksamen ved Høgskolen i Molde. Emne med bestått eksamen kan etter søknad inngå som del av mastergraden: Erfaringsbasert mastergrad i Helselogistikk.
Vi tilbyr 3 moduler i løpet av høsten. Modulene er gratis å gjennomføre. Etter endt modul vil deltakerne få tilsendt en spørreundersøkelse/evaluering som de må svare på.
Kursene gjennomføres digitalt i 3 timers bolker, hvor hvert kurs undervises i totalt 6 timer.
Målgruppe: Ansatte med minimum bachelornivå. Stressmestringskurset er åpent for alle arbeidstakere.
Om modulene:
Dette kurset gir kunnskap om hvordan arbeide systematisk med pasientsikkerhet og det daglig arbeidet som sykepleier. I dette kurset gis det kunnskap om hva som er drivere og barrierer for å arbeide med pasientsikkerhet. Kurset gir en innføring i metoder for å analysere prosesser for å unngå å gjøre feil og metoder for å analysere hva som gikk galt. Videre hvordan organisasjonen kan påvirke hvordan man skal arbeide med pasientsikkerhet. Kurset gir praktiske eksempler og metoder som kan anvendes både i det daglig arbeide, samt mer utdypende metoder for komplekse problemstillinger og prosesser.
Språk: Norsk/engelsk
Målgruppe: Ansatte i primær- og spesialisthelsetjenesten med minimum bachelor.
Tid og sted: Digitalt
- 30.september, kl. 13-16.
- 7.oktober, kl. 13-16.
- Emosjonell intelligens og stresshåndtering:
Kurset gir en innføring i hvilke faktorer som påvirker stress hos ansatte. Kurset beskriver symptomer både i en tidlig fase og symptomer som kan føre til utbrenthet. Videre gir kurset praktiske råd og øvelser som de ansatte skal praktisere for å unngå utbrenthet og redusere stressnivået. Kurset er nyttig for å kunne håndtere hverdagsstress slik at dette ikke utvikler seg.
Språk: engelsk
Målgruppe: alle
Tid og sted: Digitalt eller fysisk ved Høgskolen i Molde
- 14.oktober, kl. 13-16.
- 21.oktober, kl. 13-16.
- Evidensbasert sykepleie ved bruk av kunstig intelligens(KI) :
I kurset vil man lære hvordan man kan bruke KI og hvordan KI kan analysere store mengder medisinske data fra elektroniske helsejournaler, forskningsstudier og kliniske prøver. Dette gjør det mulig for sykepleiere å holde seg oppdatert på den nyeste evidensen og identifisere de mest effektive intervensjonene for sine pasienter. Videre vil kurset gi kunnskap om hvordan KI kan brukes som beslutningsstøtte. Dette inkluderer hvordan KI-systemer kan gi sanntidsanbefalinger for sykepleiere, og veilede dem med de mest passende evidensbaserte praksisene basert på den spesifikke pasientens tilstand og medisinske historie. Kurset viser også hvordan KI kan brukes i individuell pasientomsorg. Dette innebærer å skreddersy omsorgsplaner til individuelle pasienter samt å analysere pasients risikofaktorer, forutsi potensielle komplikasjoner og foreslå personlige intervensjoner.
Språk: engelsk
Målgruppe: Sykepleiere og vernepleiere i primær- og spesialisthelsetjenesten.
Tid og sted: Digitalt
- 28.oktober, kl. 13-16.
- 4. november, kl. 13-16.
Her kan du melde deg på de ulike modulene.
Du kan velge flere moduler. Påmeldingsfrist er 29.september.
Du vil motta en møteinnkalling før hver modul.